Hiukset ovat varmasti jokaisen ihmisen mielessä ne, joita tulee mietittyä aika paljon. Onko hiusten paksuus ja väri perittyä? Mitä ikä vaikuttaa hiuksiin? Mitä hiusten värjäys ja kiharointi vaikuttavat hiuksiin ja hiuspohjaan? Onko hiusten värjäys yritystä ylläpitää nuorekasta ulkonäköä? Kysymyksiä ja kommentteja on vaikka kuinka paljon, sillä ilmeisen harvalla on sellaiset hiukset, joita voi täydellä syyllä ihailla ja kehua.
Täytyy myöntää, että hiuksissa näkyvät monet eletyt asiat ja vuodet. Ne ohenevat ja harmaantuvat iän myötä ja hiusten lähtö voi olla myös jonkin rankan kokemuksen jälkeinen tila. Moni varoo hiusvärejä ja pitää niiden pitkällistä käyttöä sairautta aiheuttavana. En ole hiusten käsittelyn asiantuntija, mutta kuitenkin itselläni on asiasta kokemusta, koska minulla on juuri sellaiset aika hennot suomalaiset hiukset äidin perintönä. Hiusten pituuteen nähden on ollut monia erilaisia aikoja. Lapsena hiukseni olivat lyhyet ennen kouluun menoa, sitten pitkät oppikoulun ensimmäisille luokalle asti ja jälleen pitkät ihan ylioppilaaksituloon asti, sitten lyhyet taas jossain vaiheessa ja taas pitkät jne.

Kirjoitan blogiini tästä aiheesta, sillä sain juuri äsken mainitsemastani teologitapaamisesta yhden valokuvan, josta näkyy tämän asian esilleottaminen. On tunnettua, että naiset ovat muinoin peittäneet hiuksensa ja hiukset ovat näin myös uskonnollisessa merkityksessä olleet huomion kohteena (1 Kor 11:8-16).
Naisen asemaan liittyen on tosiaankin varmaan käytetty lähes kaikkia ruumiinosia erilaisiin tehtäviin liitettyinä ja uskonnollisia mielikuvia tuottavina. Tätä aihetta on varmaankin syytä jatkossa pitää esillä. Viittaan itse aiemmin kirjoittamaani aiheeseen huivista (19.8.2012).