KATARIINAN MARTTABLOGI

...oh, beibebeibe...
Pidän tätä blogia sekä omaan kirjalliseen tutkimukseeni että marttaharrastukseen liittyvänä. Kirjoitan siis joskus "mariana", joka on myös yksi kolmesta etunimestäni, että "marttana", jonka nimen saan Marttaliiton jäsenenä. Marttojen ravintoneuvonta, ympäristöasioiden hoidon korostaminen ja käsityö ovat aiheita, joita tahdon erityisesti painottaa. Marttaliiton toiminta perustuu kotitalousneuvonnassa asiantuntemukseen ja vapaaehtoistyöhön sekä keskinäiseen luottamukseen yhdistystoiminnassa.
Blogini aiheet löytyvät oikean sivupalstan lopusta. Painamalla nuolista saat aiheet näkyviin.

torstai 31. toukokuuta 2012

Yrtit - Marttojen vuoden ja kesän vihannes

Kirjoitin aiheesta yrtit blogiini aiemmin otsikolla Yrtit - luonnon kasvimaa (6/2009). Tänä vuonna 2012 yrtit ovat Marttojen vuoden vihannes ja aiheesta on julkaistu pieni kirjanen "Yrtit", jossa esitellään muutamia yrttejä ja perinteisiä yrttisekoituksia, joita voi myös itse tehdä omassa keittiössä. Toukokuun päivät ovat pian kuluneet loppuun: koivun lehdet ovat jo kasvaneet suuriksi - ihan pienet ovat ehkä parhaimpia yrttisekoituksiin. Vielä en ole löytänyt litulaukkaa luonnosta, mutta sekin varmaan vielä onnistuu. Uusina yrtteinä yritän tutustua tänä kesänä paitsi litulaukkaan ainakin salviaan ja lipstikkaan. (Salvia kuvassa)
Kesä on alkanut marttatoiminnassa, mutta käsityön harrastus jatkuu ainakin minulla koko kesän. Myös kässämartat osallistuvat kesällä neulegraffitin tekoon, johon voi tutustua kässämarttojen parissa. Joillakin paikkakunnilla on myös avattu Marttojen ylläpitämiä kesäkahviloita - sellaista ei ole kuitenkaan omassa lähiympäristössäni. Omalla työpöydällä odottavat erilaiset projektit ja lasten kanssa puuhailen kaikenlaista askartelua sen kun ehdin. Lapset esittelevät innokkaina tuotoksiaan. Itse yritän omaksua aika vaatimattoman asenteen omiin tuotoksiin - ne miellyttävät ehkä kuitenkin enemmän vain tekijää. Toisaalta jokainen harrastaja toivoisi, että löytyisi niitä, jotka tekevät itse käsitöitä ja huomaisivat siten niiden viehätyksen, mutta myös luomisen "tuskan", joka on mukana jo pienessäkin työssä. Jatkan blogini martta-aiheita kenties kesän jälkeen, sillä enemmän kuin istua tietokoneen ääressä istuisin mieluummin työpöydän äärellä projektieni parissa. Ehkä palaan sitten myös Maria-aiheisiin, sillä tutkimukseni teologian parissa on meneillään ja siihen liittyy paljon mieltä askarruttavaa aineistoa. Nyt mieli on "täynnä" - ja blogi jää tauolle kesän ajaksi. Tulevaa kesää ajatellen toivon "Hyvää kesää blogini lukijoille" ja muille marttatovereille.