KATARIINAN MARTTABLOGI

...oh, beibebeibe...
Pidän tätä blogia sekä omaan kirjalliseen tutkimukseeni että marttaharrastukseen liittyvänä. Kirjoitan siis joskus "mariana", joka on myös yksi kolmesta etunimestäni, että "marttana", jonka nimen saan Marttaliiton jäsenenä. Marttojen ravintoneuvonta, ympäristöasioiden hoidon korostaminen ja käsityö ovat aiheita, joita tahdon erityisesti painottaa. Marttaliiton toiminta perustuu kotitalousneuvonnassa asiantuntemukseen ja vapaaehtoistyöhön sekä keskinäiseen luottamukseen yhdistystoiminnassa.
Blogini aiheet löytyvät oikean sivupalstan lopusta. Painamalla nuolista saat aiheet näkyviin.

tiistai 23. lokakuuta 2012

Blogini tilastot

Käyttämäni blogger-palvelu tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia muokata blogia. Oma yritykseni päätyi nyt tähän eli värit hieman vaihtuivat ja sivuelementit vaihtoivat hieman paikkaa. Blogger tarjoaa myös tilastoja ja jopa blogin kääntämisen monelle eri kielelle, josta ei itse voi kuitenkaan tietää tarkalleen, millaisena käännöksenä se tulee ulos kuin niiden kielten osalta, joita itse osaa. Omaa blogiani luetaan pikkuisen kansainvälisesti, sillä minulla on New Yorkissa serkku, joka selailee aina silloin tällöin sivustoani. Bloggerin tilastoissa näkyy myös muita maita, joissa on satunnaisesti lukijoita: Saksa, Ruotsi, Ranska, Venäjä ja Irlanti ovat ainakin niissä näkyneet. Olen saanut lukijoita kuukausittain parhaimmillaan noin 200 henkilöä, jotka ovat vierailleet blogissani, mutta koska pidän sen harrastusluonteisena, niin en tahdo näistä tilastoista tehdä liian suurta numeroa, vaan kirjoitan, mikäli asiat tuntuvat itsestäni tärkeiltä. Blogger ei myöskään tarjoa mitään mielenkiintoista tapaa pitää yhteyttä lukijoitteni kanssa, koska en pysty tarjoamaan heille keskustelufoorumia ja netti on täynnä muutenkin erilaisia keskustelumahdollisuuksia. Vierailukutsu sivullani ei tuottanut tulosta, vaikka se on edelleen voimassa. Itse selailen blogeja yleensä jonkun verran ja tietysti, jos jollakin lukijoistani olisi myös oma blogi, niin se voisi olla mielenkiintoinen asia itselleni. Ehkä teen vielä kyselyn tästä aiheesta sivupalkkiin.

Yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen liittyen Martoilla on osallistujia nyt tulevissa kuntavaaleissa, joista voisi myös mainita sen, että omalta paikkakunnaltani ei ehdokkaita ole ainakaan Marttaliiton sivustolla näkyvillä. Kuntapäättäjiksi aikovat martat korostavat Marttaliiton yleisiä trendejä (ympäristö, kotimaisuus, kestävä kehitys) myös kuntien toiminnassa. Myös kouluruokailu, sen kotimaisuus ja ekologisuus ovat esillä.

Mitä tulee vielä tähän blogin pitämiseen, niin tauko on kenties jälleen paikallaan, sillä minulta puuttuu tarpeeksi hyvä kamera kuvatakseni omia käsitöitäni. Kuvat on myös skannattu aika vanhoilla välineillä. Valokuvausta en ole yleensäkään kovin paljon harrastanut, koska se on meillä ollut jo lapsuudesta asti aika vähin resurssein toimiva harrastus. Nykyisin taas tuntuu siltä, että valokuvia eri aiheista on tarjolla vaikka kuinka paljon, mutta tietysti on aina tarkkailtava sitä, että käyttää niitä tavalla, jossa ei riko tekijänoikeuksia. Tämä täältä blogin pitäjän näkökulmasta tällä kertaa.

Ei kommentteja: