KATARIINAN MARTTABLOGI

...oh, beibebeibe...
Pidän tätä blogia sekä omaan kirjalliseen tutkimukseeni että marttaharrastukseen liittyvänä. Kirjoitan siis joskus "mariana", joka on myös yksi kolmesta etunimestäni, että "marttana", jonka nimen saan Marttaliiton jäsenenä. Marttojen ravintoneuvonta, ympäristöasioiden hoidon korostaminen ja käsityö ovat aiheita, joita tahdon erityisesti painottaa. Marttaliiton toiminta perustuu kotitalousneuvonnassa asiantuntemukseen ja vapaaehtoistyöhön sekä keskinäiseen luottamukseen yhdistystoiminnassa.
Blogini aiheet löytyvät oikean sivupalstan lopusta. Painamalla nuolista saat aiheet näkyviin.

lauantai 10. heinäkuuta 2010

Itämeren suojeluprojekti - Martat mukana hankkeessa

"Martat ovat jo pitkään tehneet työtä ympäristön ja kestävän kehityksen puolesta, mutta tulevina vuosina paneudutaan erityisesti Itämeren suojelemiseen. Marttaliitto on antanut Baltic Sea Action Group -säätiölle oman sitoumuksensa toimia Itämeren puhdistumisen puolesta." Oheinen sitaatti viittaa Marttaliiton sivustolla olevaan Itämeren suojeluprojektiin, jossa Martat ovat siis mukana. Sivustolla kannattaa silloin tällöin vierailla, sillä siellä on muitakin yleishyödyllisiä hankkeita, joissa pyritään vaikuttamaan erilaisin suojelutoimin.

Olemme lasten kanssa kiertäneet tänä kesänä Itämeren rannikkoa muutamaan otteeseen ja on tosi ikävää kertoa heille, että rannoilta löytyvä vihreä "mössö" on saasteista muodostunutta sinilevää. He pyörittelevät sitä kepeillä ja tivaavat, että mistä tätä tulee? Voisiko rantoja siivota ja haravoida rannoille kulkeutunutta sinilevää pois tähänastista enemmän, mikäli koko ranta-alue ei vielä ole sinilevän peitossa. Tuntuu tosi pahalta se, että mitään sen laajamittaisempaa talkootyötä ei tehdä rantakaistaleiden puhdistamiseksi, vaikka kysymys on yhteisestä hyödystä uimavesiä ajatellen. Myös lapsille on murheellista sanoa, että ihmiset saastuttavat vesiä niin, ettei uimaan voi mennä sinilevärannoilla. Voit että on kurjaa tämä jokakesäinen sinilevä!

Ei kommentteja: