KATARIINAN MARTTABLOGI

...oh, beibebeibe...
Pidän tätä blogia sekä omaan kirjalliseen tutkimukseeni että marttaharrastukseen liittyvänä. Kirjoitan siis joskus "mariana", joka on myös yksi kolmesta etunimestäni, että "marttana", jonka nimen saan Marttaliiton jäsenenä. Marttojen ravintoneuvonta, ympäristöasioiden hoidon korostaminen ja käsityö ovat aiheita, joita tahdon erityisesti painottaa. Marttaliiton toiminta perustuu kotitalousneuvonnassa asiantuntemukseen ja vapaaehtoistyöhön sekä keskinäiseen luottamukseen yhdistystoiminnassa.
Blogini aiheet löytyvät oikean sivupalstan lopusta. Painamalla nuolista saat aiheet näkyviin.

tiistai 6. syyskuuta 2011

Peittoprojektin h-hetki

Marttojen peittoprojektin h-hetki lähestyy. Helsingin Tuomiokirkon portaille kootaan 1.10. valtaisa peitto, jonka tekemiseen ovat osallistuneet tuhannet erityisesti Marttaliiton parissa toimivat naiset, mutta myös hanketta sponsoroivien Novitan ja Tekstiiliopettaliiton välityksellä on peiton tekijöitä mukana. Peitto kootaan pienemmistä peitoista, jotka on virkattu Marttaliiton ohjeiden mukaan joko lasten peittoina tai aikuisten peittoina. Marttaliiton jäsenten määrä on nykyisin noin 43 000 jäsentä, joista enin osa on naisia. Suomessa lasketaan olevan noin 1,2 miljoonaa naista, joista siis noin 77 000 on Marttaliiton toiminnan ulkopuolella. Joillekin peittoprojektikin on siis tietysti voinut jäädä aivan tuntemattomaksi maahanmuuttajista puhumattakaan. Silti on hyvä olla mukana jossakin suuressa projektissa, johon jokainen voi kuitenkin vapaaehtoisesti osallistua. Auttamisprojekteja on paljon, mutta aika harvoin sellaisia, jossa voi itse tehden auttaa, sillä yleisin auttamisen tapa on rahan kerääminen.
Toivomme, että peittoprojekti lisää suomalaisten auttamistahtoa ja juuri pienillä asioilla auttaminen lisää jokaisen mahdollisuuksia osallistua.