KATARIINAN MARTTABLOGI

...oh, beibebeibe...
Pidän tätä blogia sekä omaan kirjalliseen tutkimukseeni että marttaharrastukseen liittyvänä. Kirjoitan siis joskus "mariana", joka on myös yksi kolmesta etunimestäni, että "marttana", jonka nimen saan Marttaliiton jäsenenä. Marttojen ravintoneuvonta, ympäristöasioiden hoidon korostaminen ja käsityö ovat aiheita, joita tahdon erityisesti painottaa. Marttaliiton toiminta perustuu kotitalousneuvonnassa asiantuntemukseen ja vapaaehtoistyöhön sekä keskinäiseen luottamukseen yhdistystoiminnassa.
Blogini aiheet löytyvät oikean sivupalstan lopusta. Painamalla nuolista saat aiheet näkyviin.

lauantai 18. helmikuuta 2017

Enkeliohjausta tarjolla

Opiskellessani teologiaa törmäsin joitakin kertoja ns.New Age-liikkeen nimeen jo useita vuosia sitten,jota omat oppi-isäni eivät pitäneet kovin suotavana, omaksuttavana ja seurattavana liikkeenä. New Agen juuret ovat uushenkisyyden etsinnässä ja uskonnollisuudessa, jossa elämänkatsomusta muodostetaan monista erilaisista henkisistä virtauksista ja uskonnoista käsin. Kaikki uushenkisyyttä etsivät eivät pidä itseään mihinkään liikkeeseen kuuluvina. New Age-liike ei ole myöskään uusi uskonto, vaan se on enemmän nimitys toiminnalle, jossa henkisyyttä tarkastellaan vapaana uskonnon joistakin traditionaalisista harjoittamisen tavoista ja tyyleistä. Viittaan edelleen Wikipediaan, josta löytää New Age-liikkeen hyvän kuvauksen.
Omassa viitekehyksessä eli teologisessa tiedekunnassa samalla tavalla perinteiselle uskonnolle vaarallisena ei ainakaan 80-luvulla pidetty esim ns maallistumista, vaikka sekin on irrottanut ihmisiä perinteisestä uskonnon harjoittamisesta. Vaikka elintason ja työn merkitykset ovat monen kohdalla vieroittaneet ihmiset kirkon tarjoamista tilaisuuksista ja jumalanpalveluksista, siihen korjausliikkeeksi ei ole kovin yleisesti hyväksytty New Agen kaltaista uuden henkisyyden etsintää.

Olen viime päivinä lukenut uudelleen joitakin kirjoituksia tähän uushenkisyyteen liittyen, selannut enkelivideoita, tutustunut tarjontaan, jossa uskotaan saatavan voimaa energioista, jotka liittyvät avaruuteen, planeettojen liikkeeseen ja luonnon eli auringon valoon. Kivet, puut, kukat ja värit symboloivat kaunetta ja rakkautta. Niiden tarkastelua eheyttä ja parantavaa energiaa toivovan tulee lisätä elämässään jne. Henkisyyden ilmaisuja ovat yleisluonteiset elämänviisaudet, aforismit ja hindulaisen filosofian jotkut korostukset kuten rakkauden epäitsekkyys, joka on jumalallisuuden merkki ja jolla myös Jumalaa rakastetaan puhtaimmin. Tosin tässä yhteydessä pitää huomauttaa, että joitakin intialaisia filosofeja jopa Wikipedia pitää 60-luvulla esiintyneen hippi-ideologian edustajina, johon sitten äkkiä kuuluvat myös tietyt jutut seksuaalisuuden kysymyksissä ja huumeidenkäytön alueilla ja joita pidetään esillä juuri hindulaisuuden kohdalla. Näin Wikipediassa.

Uusimmassa enkeliviestinnässä siis enkelit viittaavat auttajiin ja ohjaajiin jumalallisen rakkauden ja epäitsekkyyden tiellä, jota ihmisen tulee kulkea yhä enenevässä määrin. Tämä rakkaus opettaa ihmiselle rakkauden puhtainta muotoa ja sen tarkoituksena on puhdistaa ihminen ja kuljettaa ihmistä kaikkiin korkeimpiin energiohin, mitä maailmassa voi olla. Enkeliohjaukseen kuuluvat myös kaiken ihanuuden kokeminen luonnossa ja ihmisten välisessä kanssakäymisessä. Enkeliohjauksen tarkoituksena on varjella ihmisen sielua vihalta, katkeruudelta ja pettymyksiltä, jotka kohdistuvat häneen joko itsestä sisältä tai muilta ulkoapäin. Sisäisessä kilvoituksessa ihminen pyytää enkeleitä apuun jokaisen negatiivisen tunteen tai muun negatiivisen asian kohdatessa hänet. Apuna voivat olla myös ns selvännäkijät. Enkeliohjauksessa ihminen oppii toimimaan niin, että rakkaus ja vapaus lisääntyvät. Ihmisen ei tarvitse kantaa huolta tekojensa seurauksista, huonosta omastatunnosta tai teinkö oikein-epäilyistä silloin, kun hän toimii rakkaudesta ja pyrkii tekemään parhaansa eli kaiken, minkä voi.
Uushenkisyyden messut eli Minä olen-messut järjestetään lähes joka vuosi Suomessakin. Kirjallisuuden ja kurssien tavoitteena on päästä etenemään tietoisuuden kasvussa mitä tulee omiin mielenliikkeisiin nähden ja rakkauden toteutumiseen nähden. Tätä tietoa voi ostaa itselle.
Jotkut uushenkisyyden parissa toimivat ovat sitä mieltä, että tämä mielen tietoisuus ja pyrkimys rakkauteen ovat uusi mahdollisuus koko ihmiskunnalle parantaa maapallon elinolosuhteita jne. Teologian alan edustajana ja sen ylimmän tutkinnon suorittaneena, tulee kuitenkin mieleen se, millä vakavuudella tällainen uusi mahdollisuus olisi otettava vastaan. Kuinka voimat riittävät tämän kohottautuneen energian ilmaisemiseen ja ilmentämiseen? Mitkä ovat omat tapani edistyä siinä: luovuus, taide, kirjoittaminen, rukous, meditaatio? Olenko ymmärtänyt asian oikein eli olemmeko uuden tehtävän edessä, jossa edessä ovat uudet vaatimukset ja saavutukset ihmiskunnan historiassa? Ovatko lapset tässä suhteessa eri asemassa? Mitä heiltä vaaditaan tällä kohottautumisen tiellä? Mitä tuo asiantuntijuus kysymykseen mukanaan? Kuinka paljon pitää olla tietoa, kokemusta, ymmärrystä eri aloilta psykologiasta, lääketieteestä, astrologiasta, tähtitieteestä, kirjallisuudesta jne. ennen kuin voi arvioida näitä uushenkisyyden aiheita ja suuntauksia sekä niiden merkitystä ihmisen hyvinvoinnille, kun ottaa huomioon sen, kuinka suuri merkitys ainakin aiemmin ihmisille ovat yleensä uskomisen kysymykset olleet ja kun niin moni kysymys on aina vaan avoin. Epäilemmehän myös maapallomme kestokykyä tulevaisuutta arvioitaessa (jätevuoret, ihmisten määrä, ruuan ja tilan riittäminen). Onko kysymys sanoista ja termeistä, niiden uudelleen määrittelyistä ja niiden uudenlaisen tehon etsimisestä vai kosmisista liikkeellä olevista voimista?
Huolimatta näistä ja monista muista kysymyksistä, joita parhaillaan mietin uushenkisyyteen liittyy uusia mahdollisuuuksia tarkastella asioita ja olen siitä hyvin kiitollinen, että saan itsekin yhdessä enkeleiden ja koko luomakunnan kanssa etsiä uusia tapoja lähestyä kysymyksiä elämän voimista, rakkaudesta, voimaannuttavista ajatuksista, olemassaolosta ja muusta sellaisesta ihmistä auttavasta ja tukevasta.